Hlavní obsah

Bíza s Rotreklem svůj první zápas na beachvolejbalovém MS zvládli

STAVANGER

Čeští plážoví volejbalisté Michal Bíza a Pavel Rotrekl vstoupili vítězně do mistrovství světa ve Stavangeru. Ve svém úvodním duelu základní skupiny dnes zdolali španělské duo Mesa, Lario po setech 21:18, 13:21 a 15:12. Další zápas je čeká v pondělí, kdy se utkají s rakouskou dvojicí Doppler, Mellitzer.

Foto: Bison&Rose

Česká pár plážových volejbalistů Pavel Rotrekl (vpravo) a Michal Bíza

Článek

Bíza s Rotreklem po dramatickém prvním setu vypadli z tempa a nechali své soupeře snadno vyrovnat na 1:1. Lario a bývalý mistr Evropy Mesa však v rozhodujícím tie-breaku několikrát narazili na znovu výborně fungující český blok a brzy prohrávali 5:9. Třemi body za sebou sice snížili ztrátu na minimum, české duo už si ale premiérové vítězství vzít nenechalo.

"Vsadili jsme na taktiku krátkého servisu, a ta nám vyšla," uvedl po téměř hodinovém zápasu Bíza v tiskové zprávě. "Bylo to hrozně, hrozně moc nervózní, ale podařilo se nám vyhrát. Doufám, že další zápas už bude pohodovější," doplnil.

Hana Klapalová a Tereza Petrová v sobotu neuspěly. Česká dvojice podlehla švýcarskému páru Kuhnová, Zumkehrová 15:21 a 19:21. V pondělí se mohou pokusit o reparát proti Řekyním Kutrumaniduové s Argiropuluovou.

Již v pátek si první výhru v kategorii žen připsaly Soňa Nováková s Lenkou Háječkovou.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Stavangeru:
Muži:
Bíza, Rotrekl (19-ČR) - Mesa, Lario (30-Šp.) 2:1 (18, -13, 12).
Ženy:
Kuhnová, Zumkehrová (27-Švýc.) - Klapalová, Petrová (22-ČR) 2:0 (15, 19).

Reklama