Hlavní obsah

Argentinský volejbalista Bonini jde z Budějovic do Španělska

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Argentinský volejbalista Diego Bonini v Českých Budějovicích končí. Miláček jihočeského publika odchází z týmu extraligových mistrů do Španělska, v příští sezoně bude hrát na Mallorce.

Článek

Bonini patřil k nejvýraznějším postavám play-off, na postu univerzála pomohl Jihostroji k třetímu titulu za sebou. "Poslal nám děkovný dopis, moc se mu u nás líbilo. Zdraví fanoušky i kamarády z týmu, prý se možná v budoucnu v budějovickém klubu znovu objeví. Teď ale dal přednost španělské lize," uvedl dnes prezident českobudějovického volejbalového klubu Jan Diviš v tiskové zprávě.

Třicetiletý jihoamerický útočník přišel před sezónou do Českých Budějovic s cílem získat mistrovský titul v další zemi. Ligová prvenství už 203 centimetrů vysoký Bonini vybojoval ve Finsku, v Rumunsku a na Kypru, šampionem se stal i v Bolívii a předloni doma v Argentině.

Jihočeši budou také v příští sezoně hrát Ligu mistrů. Páteční vídeňský los jim do skupiny přisoudil obhájce prvenství z italského Trentina, Olympiakos Pireus a Dynamo Moskva.

"I vzhledem k tomu, že Bonini u nás skončil, musíme vyřešit posílení týmu. Do konce tohoto týdne bychom chtěli soupisku pro další sezónu definitivně vyřešit," doplnil Diviš. Z mužstva odešel i smečař Vojtěch Zach, vedení Jihostroje má zájem o reprezentanta Tomáše Hýského z Příbrami.

Reklama

Související témata: