Hlavní obsah

Házenkář Jícha prodloužil smlouvu v Kielu do roku 2014

KIEL

Házenkář Filip Jícha zůstane v německém Kielu minimálně dalších pět let. Český reprezentant a s 99 brankami nejlepší střelec uplynulého ročníku Ligy mistrů prodloužil smlouvu do 30. června 2014. Klub to dnes oznámil na svém webu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář Filip Jícha se podepisuje fanouškům po utkání proti Lotyšsku.

Článek

"Je to můj velký den, protože Kiel je město házené zaslíbené, naprosto perfektní a s manželkou se tady cítíme skvěle," řekl sedmadvacetiletý Jícha pro internetové stránky THW Kiel. "Stále máme silný tým a hrát v Kielu mě naplňuje hrdostí, takže doufám, že v budoucnu tady získáme ještě mnoho titulů," dodal házenkář.

Jícha, který odešel do nejlepšího bundesligového celku v roce 2007, si letos zopakoval se severoněmeckým Kielem zisk doublu z loňského roku, jeho tým vyhrál ligu i pohár. Jeden velký triumf ale Jíchovi stále uniká, dvakrát s klubem prohrál ve finále Ligy mistrů.

Odchovanec Starého Plzence je ve svém pátém zahraničním působišti. Před příchodem do Kielu působil v německém Lemgu, ve švýcarském St. Gallenu, několik měsíců strávil u Perského zálivu v saúdskoarabském klubu Al Ahlí Džidda a v katarském Al Ahlí Sport Club.

Reklama