Hlavní obsah

Basketbalista Smith musí za zabití na 90 dnů do vězení

MILLSTONE

Basketbalista J.R. Smith z týmu NBA Denver Nugets byl odsouzen k 90 dnům vězení za to, že předloni zabil při autonehodě svého přítele Andreho Bella. Jeho trest se však může v případě dobrého chování snížit na 30 dnů a 500 hodin veřejně prospěšných prací v podobě návštěv dětí v nemocnici. Uvedla to agentura AP.

Článek

"Je mu sice jen třiadvacet, ale je to tvrdý kluk. Na čtyři týdny tam odejde a vrátí se jako lepší člověk," uvedl Smithův právní zástupce Kevin Hextall. "Velice jeho smrti lituji. Nikdy jsem si nemyslel, že by se něco takového mohlo stát," řekl před soudem Smith, který do vězení nastoupil v úterý v noci.

Trest dostal za to, že v červnu 2007 podle policie nejspíš nerespektoval přednost v jízdě, narazilo do něj jiné vozidlo a jeho automobil se převrátil. Oba pasažéry vymrštil náraz z auta, protože nebyli připoutáni. Následně museli být hospitalizováni, Smithův přítel však po dvou dnech zraněním podlehl.

Smith patří k hlavním oporám Denveru. Na pozici rozehrávače letos završil svou pátou sezonu v NBA s průměrem 15 bodů na zápas. Klub v prohlášení uvedl, že Smithe hodlá nadále podporovat, ovšem odmítl celou záležitost dále komentovat.

Reklama