Hlavní obsah

V play off na MS v plážovém volejbalu bude jen jeden český pár

STAVANGER

Ve vyřazovacích bojích na mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Stavangeru se představí pouze jeden český pár. Soňu Novákovou a Lenku Háječkovou, které do play off postoupily už v úterý, se dnes marně snažily napodobit Hana Klapalová a Tereza Petrová i Michal Bíza s Pavlem Rotreklem.

Foto: Jiří Reichel

Tereza Petrová s Markétou Klepalovou (ilustrační foto)

Článek

Novákové s Háječkovou, které se do turnaje dostaly na poslední chvíli jako náhradnice, přisoudil dnešní los za soupeřky v prvním kole vyřazovací části sedmé nasazené Němky Katrin Holtwickovou a Ilke Semmlerovou.

Klapalová s Petrovou podlehly na závěr základní skupiny favorizovaným Brazilkám Larisse a Julianě a se šampionátem se loučí. Třetí nasazený pár zvítězil 2:0 na sety. České reprezentantky obsadily v konečné tabulce skupiny C třetí místo s jednou výhrou a dvěma porážkami.

Z 12 čtyřčlenných skupin sice projde do play off i osm týmů s nejlepší bilancí na třetích místech, jedno vítězství a poměr setů 2:4 však české dvojici k postupu nestačilo.

Bez ztráty setu

Klapalová s Petrovou přitom měly k zisku setu velice blízko. V druhé sadě vedly 19:16, pak ale servis Petrové dopadl mimo hřiště a soupeřky následně získaly i čtyři další body. Turnajem tak dál procházejí bez ztráty setu.

"Je to škoda, mít to takhle rozehrané proti Brazilkám. Potřebovaly bychom, aby se set hrál do devatenácti," prohlásila Petrová na webu denik.cz.

Bíza s Rotreklem podlehli dosud neporaženým Němcům Davidu Klempererovi a Eriku Korengovi ve dvou setech a ve skupině F skončili s jednou výhrou poslední.

"Bylo to špatné. Hráli jsme sice lépe než včera, ale na soupeře to bohužel nestačilo. První set do stavu 17 byl vyrovnaný, ale pak rozhodla koncovka. Druhý set jsme už od začátku prohrávali," uvedl Bíza v tiskové zprávě po porážce 17:21 a 14:21.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Stavangeru:
Ženy - skupina C:
Larissa, Juliana (3-Braz.) - Klapalová, Petrová (22-ČR) 2:0 (16, 19).
Muži - skupina F:
Klemperer, Koreng (6-Něm.) - Bíza, Rotrekl (19-ČR) 2:0 (17, 14).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články