Hlavní obsah

Volejbalistky Nováková a Háječková jsou na MS v osmifinále

České plážové volejbalistky Soňa Nováková a Lenka Háječková postoupily na mistrovství světa ve Stavangeru do osmifinále. V úvodním kole play off dnes zvítězily nad sedmým nasazeným párem Katrin Holtwickovou a Ilke Semmlerovou z Německa dvakrát 21:16. O účast mezi nejlepší světovou osmičkou se v pátek utkají s dvanáctými nasazenými rakouskými sestrami Doris a Stefanií Schwaigerovými.

Článek

Nováková v rozhovoru pro ČTK označila výkon české dvojice za nejlepší na turnaji. "Hrály jsme opravdu výborně. Podle výsledku to sice může vypadat jako snadné vítězství, ale byl to těžký soupeř," řekla. "Šlo nám podání a hlavně jsme je ubránily na bloku i v poli. Skoro na každý balon jsme si sáhly a hlavně jsme ty bodovky uhrávaly," dodala třiatřicetiletá nahrávačka, která bude v šestkovém volejbalu novou posilou mistrovského Prostějova.

Nejvýše nasazený evropský pár neměl proti soustředěnému výkonu českých beachvolejbalistek co nabídnout. "Byla to taková pohodička, vycházelo nám všechno, co jsme si řekly," uvedla Háječková pro denik.cz.

Po nečekaném vítězství se české hráčky neubránily slzám. "Spíš jsme brečely, že zase budeme o den déle bez dětí," podotkla Háječková. Ta je maminkou osmnáctiměsíční Laury, Nováková má už dvě děti. Úspěšné reprezentantky, které si na MS zajistily nejhůře deváté místo a prémii 11.000 dolarů, si tak musely už podruhé posunout plánovaný odlet z Norska.

Sestry Schwaigerovy ve třech setech zdolaly italskou dvojici Daniela Gioriaová, Giulia Momoliová. České volejbalistky jejich zápas pozorně sledovaly. "Uvidíme, jak se nám bude zítra hrát," dodala Nováková.

Nováková, která má ve sbírce bronz z mistrovství světa 2001 s Evou Celbovou-Ryšavou, se s Háječkovou do turnaje dostaly na poslední chvíli jako náhradnice. Do play off postoupily jako jediný český pár. Jejich kolegyně Hana Klapalová a Tereza Petrová i Michal Bíza s Pavlem Rotreklem vypadli v základních skupinách.

Reklama

Související témata: