Hlavní obsah

Basketbalistky podruhé na univerziádě daly přes sto bodů

BĚLEHRAD

České basketbalistky si na světové univerziádě v Bělehradu připsaly na konto druhou výhru ve skupině a opět soupeřkám nasázely přes sto bodů. Po výhře nad Tureckem 107:55 dnes porazily i díky dvaceti bodům Kateřiny Elhotové Čínu 101:71. S předstihem si tak zajistily postup do čtvrtfinále.

Článek

Fotbalisté neměli k druhé výhře v turnaji daleko, ale nakonec remizovali s Ukrajinou na deštěm promáčeném hřišti 1:1. Tým trenéra Mária Buzka dostal do vedení v 77. minutě po rohu Smutný, ale o sedm minut později vyrovnal střelou z dálky Starorodskij. "Soupeř měl v sestavě šest ligových hráčů. Byl to vyrovnaný zápas," řekl kouč spolupracovníkovi ČTK.

První zápas mají za sebou volejbalisté. V duelu s Německem už Češi prohrávali 1:2 na sety, ale dostali zápas do rozhodujícího tie-breaku, v kterém měli vývoj pod kontrolou a vyhráli ho 15:8.

"Ve druhém a třetím setu měli Němci trochu štěstí v zakončování, my jsme se dopustili řady chyb, a to nás stálo ztráty setů," řekl trenér Lubomír Vašina. "Pak jsme se ve čtvrtém uklidnili a v pátém setu, když jsme ubránili tři míče po sobě, tak kluci získali sebedůvěru. O naší převaze svědčí sedm bodů získaných blokem," dodal.

V šermu kordem neprošla Daniela Doubová kvalifikací. To se podařilo bez problémů Martině Olexové, která se tak dostala mezi 64 nejlepších, ale v prvním kole po boji podlehla Polce Nelipové.

Reklama