Hlavní obsah

Basketbalista O'Neal dostal lopatu a chce prsten pro krále

CLEVELAND

S číslem 33 bude nastupovat basketbalista Shaquille O'Neal v dresu Cavaliers. Sedmatřicetiletý hráč byl oficiálně představen v Clevelandu a od majitele tamního klubu NBA Dana Gilberta dostal na přivítanou pár teplých bot a lopatu na sníh. Cleveland je totiž prvním "zimním" městem, kde bude O'Neal v lize působit. Předtím hrál v Orlandu, Los Angeles, Miami a ve Phoenixu.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Shaquille O'Neal s dresem Clevelandu

Článek

V Cavaliers všichni věří, že O'Nealův příchod je tím posledním, co tým potřebuje k zisku vytouženého titulu v NBA. Město čeká na velký triumf z tří nesledovanějších amerických sportů - basketbalu, baseballové MLB a amerického fotbalu NFL - již od roku 1964.

"Moje motto je jednoduché: Chci vyhrát prsten pro krále LeBrona Jamese a pro tým Cavaliers," řekl patnáctinásobný člen All Star týmu NBA na třicetiminutové tiskové konferenci. "Máme všechno, co potřebujeme. Neexistují výmluvy, musíme to prostě dokázat."

O'Neal už vyhrál NBA čtyřikrát. Třikrát s Kobem Bryantem v Los Angeles Lakers v letech 2000 až 2002 a zatím naposledy se radoval s Dwyanem Wadem v celku Miami Heat v roce 2006.

Tým Clevelandu označil za celek LeBrona Jamese a vtipkoval, že je rád v Cavaliers i kvůli svým třem synům. "Všichni LeBrona obdivují více než mě, a proto na něj trošku žárlím," smál se O'Neal.

Reklama

Související témata: