Hlavní obsah

Beachvolejbalistky Nováková a Háječková v osmifinále MS prohrály

Na mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Stavangeru už dohrál i poslední český pár. Soňa Nováková a Lenka Háječková v osmifinále podlehly dvanáctým nasazeným rakouským sestrám Doris a Stefanii Schwaigerovým po setech 15:21 a 19:21. Obsadily tak deváté místo a rozdělí si prémii 11 000 dolarů.

Článek

Rakušanky si zahrají čtvrtfinále i na další vrcholné soutěži, před rokem postoupily mezi nejlepší osmičku na olympijských hrách v Pekingu. Po jednoznačném průběhu úvodní sady české volejbalistky hru vyrovnaly, přesto po závěrečném esu Doris Schwaigerové zápas za 37 minut ztratily a s MS se loučí.

Nováková v rozhovoru pro ČTK přiznala, že se českému páru nedařilo. "Rakušanky na nás začaly výborným servisem, se kterým jsme měly problémy. Já jsem si včera natáhla břišní sval a nebylo to úplně ono. Ale celkově jsme s turnajem spokojené, deváté místo na MS je velký úspěch," dodala.

Stefanie Schwaigerová prohlásila, že rakouská dvojice už překročila svůj cíl, kterým bylo umístění v nejlepší desítce. "A teď už jsme páté. Bylo to důležité vítězství, kterým jsme si před zápasem rozhodně nemohly být jisté," citovala ji agentura APA.

Háječková a bronzová medailistka z mistrovství světa v roce 2001 Nováková se probojovaly ze základních skupin do vyřazovací části šampionátu jako jediná ze tří českých dvojic. Hana Klapalová s Terezou Petrovou byly v konečném pořadí turnaje klasifikovány na 33. místě, Michal Bíza s Pavlem Rotreklem ještě o čtyři příčky níž.

V úvodním kole play off pak české reprezentantky ve čtvrtek nečekaně zvítězily nad sedmým nasazeným párem Katrin Holtwickovou a Ilke Semmlerovou z Německa 2:0. Háječková s Novákovou se přitom do turnaje dostaly až na poslední chvíli jako náhradnice za zraněné Číňanky.

Nováková litovala, že úspěšný pár nebude na písku pokračovat. "Je škoda, že je to náš jediný turnaj spolu s Lenkou," posteskla si. Na grandslamovém turnaji v Gstaadu se v příštím týdnu měla představit s Markétou Slukovou, ale po zranění břišního svalu pravděpodobně svůj start zruší. "Zítra už budeme doma, už se nám strašně stýská po dětech a po drahých polovičkách," dodala třiatřicetiletá volejbalistka.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Stavangeru:
Ženy - osmifinále:
D. Schwaigerová, S. Schwaigerová (12-Rak.) - Nováková, Háječková (11-ČR) 2:0 (15, 19).

Reklama

Související témata: