Hlavní obsah

Basketbalistky podlehly na univerziádě vysoko týmu USA

BĚLEHRAD

České basketbalistky poznali v Bělehradě při Světové univerziádě poprvé hořkost porážky. V utkání s favorizovanými Američankami prohrály vysoko 78:115 a v semifinále se utkají s vítězkami skupiny F Ruskem.

Článek

"S Američankami jsme drželi krok jen v první čtvrtině, ale v dalším dějství už soupeř jasně dominoval. Uplatnil hlavně výškovou převahu, které jsme nedokázali čelit," řekl asistent trenéra Svatopluk Horák.

Mezi nejlepší osmičku se probojovala česká tenistka Nikola Fraňková, která porazila Australanku Alison Baiovou 6:4 a 6:3. "Dobře jsem začala a vedla 3:0. Držela jsem si servis, ale pak jsem nechala soupeřku rozehrát. Ve druhém setu byla už hra vyrovnaná, já jsem odstoupila od svého útočného pojetí a nechala jsem tvořit soupeřku. Nakonec jsem ale dovedla zápas do vítězného konce," oddechla si Fraňková.

Ve čtyřhře si mohla Fraňková s Evou Hrdinovou zajistit postup mezi čtyři nejlepší dvojice a tím získat jednu z medailí. Pohyblivější japonské dvojici Aojamaová, Mijamuraová však podlehly ve dvou setech.

Ve stolním tenisu se mezi 32 nejlepších dostala olympionička Dana Hadačová i Martina Smištíková. Po boji neuspěla proti své soupeřce jen Lenka Harabaszová.

Z plavců se nikdo z rozplaveb do semifinále nepodíval, první den atletických soutěží zvládli úspěšně čtvrtkař Petr Szetei a půlkařka Veronika Mráčková. Oba atlety čekají semifinálové běhy.

Mistrovství Evropy basketbalistek do 18 let:
Osmifinálová skupina F:
Francie - Česko 78:48 (41:20)

Reklama

Související témata: