Hlavní obsah

Prostějov má kanadského basketbalistu Landryho a zkouší Krestu

PROSTĚJOV

Kanadský reprezentační pivot Kyle Landry posílí v příští sezóně basketbalisty Prostějova. Do hanáckého klubu ještě přišel na měsíční testování dvaatřicetiletý český podkošový hráč Ivo Kresta, který třináct let strávil v zahraničí.

Článek

"Kresta by měl působit na místě menšího pivota, má dostatek zkušeností," uvedl manažer basketbalistů Prostějova Petr Fridrich, který vidí výhodu i v tom, že Kresta nebude jako český hráč zabírat kvótu pro cizince.

Při svých zahraničních cestách působil 205 cm vysoký Kresta od roku 1996 čtyři sezony v americké univerzitní soutěži NCAA a potom postupně v německých klubech v Mitteldeutscheru, Würzburgu, švýcarském Boncourtu a ve Francii v Olympique Antibes, Mulhouse Basket, Etoile Charleville Mézieres a loni ve druholigovém Autunu Basket.

Třiadvacetiletý Kanaďan Landry je o jeden centimetr vyšší než Kresta. Loňskou sezonu hrál v belgickém klubu Dexia Mons-Hainaut a a předtím v polském Sportinu Inowroclaw, kde byl s průměrem 10,3 doskoků na zápas nejlépe doskakujícím hráčem celé ligy.

Už v červnu získal BK Prostějov šestadvacetiletého křídelního hráče Ladislava Tótha a také o tři roky mladšího amerického rozehrávače Eugena Lawrencea.

Reklama

Související témata: