Hlavní obsah

Evropské poháry budou hrát čtyři házenkářské celky

PRAHA

Pouze čtyři české kluby se přihlásily do evropských pohárů pro sezonu 2009/2010, další kvarteto tuto možnost nevyužilo. V Poháru EHF budou startovat muži Baníku Karviná a Dukly Praha, ženy Olomouce budou hrát PVP a házenkářky Písku Vyzývací pohár. Celkem se do nové sezony v osmi soutěžích přihlásilo 268 celků ze 42 členských zemí Evropské házenkářské federace.

Článek

Muži mistrovské Karviné mohli hrát Ligu mistrů, ale kvůli vysokým finančním nárokům a technickým kritériím se jí vzdali. "Je to předražená soutěž, která si navíc rok od roku diktuje stále nové a nové nesmyslné podmínky. Pokud nezlepší marketing, je jen otázka času, kdy se přidají další kluby a nastane třesk," odůvodnil přihlášku "jen" do Poháru EHF karvinský manažer Miroslav Pelech.

Své soupeře se všechny české celky dozví 21. července, kdy se ve Vídni uskuteční losování. Karviná s Duklou Praha na sebe mohou narazit hned v 1. kole, protože český mistr je nasazen do první skupiny, zatímco Dukla bude ve druhém koši. První kolo se hraje 5. či 6. září, odvety 12. či 13. září.

Již tradičním účastníkem evropských pohárů je Olomouc. PVP začíná až třetím kolem, kde na svého soupeře čekají i Hanačky. Hráčky Písku si evropské poháry vyzkouší poprvé. Ve druhém kole, které se hraje turnajovým způsobem, bude mít Písek za soupeře ukrajinský celek Dněprjanka Keršon, řecký tým Megas Alexandros a nizozemský celek SV Dalfsen. Turnaj se odehraje 2.-4. října.

Reklama