Hlavní obsah

Volejbalistky Klapalová s Petrovou vypadly v Moskvě v osmifinále

Plážové volejbalistky Hana Klapalová s Terezou Petrovou vypadly na turnaji Světového okruhu v Moskvě v osmifinále a obsadily dělené deváté místo. V dnešním utkání druhého kola český pár neměl šanci proti americké dvojici Angie Akersová, Tyra Turnerová. Turnajové šestky zvítězily hladce za 32 minut 21:16 a 21:11.

Článek

Deváté místo přinese českému páru 320 bodů do žebříčku a prémii 8000 dolarů. Do čtvrtfinále nepostoupily z favorizovaných dvojic jen slavné Brazilky Ana Paula se Sheldou, které nepotvrdily roli turnajových čtyřek proti rakouským sestrám Doris a Stefanii Schweigerovým.

Ze základní skupiny se podařilo postoupit Přemyslu Kubalovi s Petrem Benešem, kteří po dvou čtvrtečních porážkách porazili čínskou dvojici Sü Lin-jin, Wu Pcheng-ken 2:1. Do prvního vyřazovacího kola proti desátému nasazenému ruskému páru Prokopjev, Bogatov už ale vpodvečer kvůli nespecifikovanému zranění nenastoupili a turnaj pro ně skončil bez boje.

Michal Bíza s Robertem Kufou naopak bez boje porazili již jistě postupující Švýcary Lacigu s Bellaguardou, ale na posun do vyřazovacích bojů jim to po předchozích dvou prohrách nestačilo.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů a žen kategorie Grand Slam v Moskvě:
Muži:
Skupina L: Bíza, R. Kufa (30-ČR) - Laciga, Bellaguarda (19-Švýc.) bez boje.
Skupina Q: Kubala, P. Beneš (24-ČR) - Sü Lin-jin, Wu Pcheng-ken (25-Čína) 2:1 (22, -18, 12).
1. kolo:
Prokopjev, Bogatov (10-Rus.) - Kubala, P. Beneš bez boje.
Ženy:
2. kolo:
Akersová, Turnerová (6-USA) - Klapalová, Petrová (24-ČR) 2:0 (16, 11).

Reklama

Související témata: