Hlavní obsah

Basketbalista Jao Ming musí na operaci a vynechá celou sezónu

HOUSTON

Slavný čínský basketbalista Jao Ming musí příští týden na operaci se svou zlomenou levou nohou a čeká ho roční pauza. Potvrdily se tak předpoklady, že obrovitý pivot Houstonu vynechá celou sezónu NBA.

Článek

Jao se zranil začátkem května v play-off s pozdějšími vítězi Los Angeles Lakers, a ačkoli lékaři předpokládali, že jeho pauza bude maximálně tříměsíční, skutečnost byla mnohem horší. Vlasová zlomenina čínskému obrovi nesrostla a doktoři začali hledat řešení, jak se vyhnout operaci.

To se jim nepodařilo a Jao se tak podrobí zákroku, při němž mu mimo jiné bude kvůli lepší regeneraci kosti transplantován do nohy kostní štěp. "Ta operace mi umožní pokračovat v basketbalové kariéře. Už se těším na návrat na hřiště," prohlásil čínský obr.

"Zatím neznáme přesné datum jeho návratu, takže předpokládáme, že se Jao vrátí k týmu v přípravném kempu v roce 2010," uvedli zástupci Houstonu v tiskovém prohlášení. "Kombinovaná operace umožní zahojení zlomeniny, ale také zlepší hybnost nohy tak, aby nebyla kost tolik namáhána. Tím by měl mít ty nejlepší vyhlídky do budoucna," sdělil týmový lékař Tom Clanton, jenž připomněl, že podobný zákrok prodělal před osmi lety rovněž Žyndrunas Ilgauskas. Basketbalista Clevelandu se vrátil na palubovky po 10 měsících a NBA hraje dodnes.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články