Hlavní obsah

Juniorské volejbalistky prohrály na MS s Německem 0:3

České juniorské volejbalistky prohrály na mistrovství světa v Mexiku i druhé utkání v základní skupině B. Po hladké porážce 0:3 s Německem zůstala svěřenkyním trenéra Stanislava Mitáče už jen malá naděje na postup mezi nejlepší osmičku.

Článek

Poslední duel ve skupině odehraje český tým dnes večer proti Tchaj-wanu, jenž v pátek nečekaně zdolal Čínu 3:2. Pokud české juniorky zvítězí, mohl by je ještě na postupové druhé místo vynést příznivý podíl všech uhraných míčů, který na světových turnajích dostává při rovnosti bodů přednost před poměrem setů. V každém případě ale družstvo čeká ještě dalších pět zápasů, protože se hraje i o 9.-16. místo.

Němky dokázaly ubránit Terezu Vanžurovou, která se v úvodním utkání proti Číně postarala o 29 českých bodů. V pátek však uhrála pouze šest. "Německo patří k nejlepším světovým týmům, podle mého názoru tady určitě získá medaili. Dneska jsme špatně přihrávali a bez dobré přihrávky se hrát nedá," prohlásil Mitáč na tiskové konferenci po utkání.

Český tým vedl jen na počátku úvodního setu, jenže mladé Němky záhy otočily skóre ve svůj prospěch. Po jednoznačném průběhu druhé sady rozhodla v třetím dějství až koncovka, avšak té od stavu 21:21 kralovaly favorizované soupeřky.

České juniorky se na MS v Tijuaně, které bylo ohroženo kvůli epidemii prasečí chřipky, dostaly až po odřeknutí Itálie. Start na turnaji odmítly také Egypťanky a Japonky.

Reklama