Hlavní obsah

Házenkáři Dukly a Karviné odvrátili v Poháru EHF vzájemný souboj

VÍDEŇ

České celky se v házenkářském Poháru EHF spolu neutkají. Dnešní los ve Vídni rozhodl o tom, že v 1. kole nastoupí hráči Dukly Praha proti norskému Haslumu, mistrovská Karviná si zahraje s lucemburským Dudelange. První zápasy jsou na programu 5. až 6. září, odvety o týden později.

Článek

"Na pohár se těšíme, v loňské sezóně jsme jej nehráli a o rok předtím brzo vypadli," řekl trenér Dukly Pavel Pauza. "Momentálně těžko odhadnout sílu soupeře, Norsko je na světové scéně na podobné úrovni jako my," dodal na adresu Haslumu, který uplynulém ročníku obsadil v dlouhodobé části norské ligy druhé místo.

Lucemburský celek Dudelange, který se utká s Karvinou, je sice pravidelným účastníkem evropských pohárů, ale bez výraznějšího úspěchu. "S pokorou přijímáme soupeře, z ekonomického hlediska je pro nás přijatelný. Máme se ale na pozoru, jsou tam čtyři reprezentanti a je to pravidelný účastník evropského poháru," uvedl kouč Karviné Martin Kostelník. Český mistr mohl hrát Ligu mistrů, ale kvůli vysokým finančním nárokům a technickým kritériím se jí vzdal.

Rozlosovány byly také soutěže žen. Olomouc narazí ve 3. kole Poháru vítězů pohárů na Debrecín a Písek ve skupině B Vyzývacího poháru čeká nizozemský Dalfsen, bosenská Ilidža a černohorské Biseri.

"Z losu nejsme nadšeni, přáli jsme si samozřejmě lehčího nebo atraktivnějšího soupeře. Síla maďarské klubové házené, ze které těží i její reprezentace, je všeobecně známá," řekl kouč Olomouce Libor Malinek.

Písek už také zná jména soupeřů v případě postupu ze skupiny. Pokud by vyhrál skupinu, utkal by se s makedonským Metalurgem, v případě druhého místa by pak narazil na rakouský Feldkirch.

Losování evropských pohárů v házené:
Muži:
Pohár EHF - 1. kolo: Karviná - Dudelange (Luc.), Haslum (Nor.) - Dukla Praha.
Ženy:
Pohár vítězů poháru - 3. kolo: Debrecín - Olomouc.
Vyzývací pohár - 2. kolo, skupina B: Písek, Dalfsen (Niz.), Ilidža (Bos.), Biseri (Č. Hora).

Reklama

Související témata: