Hlavní obsah

Horáková se v Hradci vrací pod koš

Martin KézrPrávo

Eva Horáková, která byla pod dívčím jménem Němcová nejlepší basketbalistkou Evropy v roce 1996 a kariéru uzavřela před čtyřmi lety ziskem zlata na ME, obnovuje svou sportovní činnost. V úterý podepsala smlouvu s ligovým Hradcem Králové.

Článek

„Dcera Sandra už je docela velká a je mi teprve šestatřicet, tak bych to chtěla pod košem ještě zkusit,“ říká Horáková s tím, že po delší pauze už ji tolik netrápí zdravotní potíže jako dřív. „Prvotní impuls od hradeckého trenéra a manažera Volejníka vzešel už někdy kolem Vánoc a když ve mně probudil zájem k návratu, dohodli jsme se během léta, že klubu pomůžu. Zatím jsme domluveni na nejbližší sezónu,“ přiznala první Češka, která okusila WNBA.

Koncem 90. let i dvakrát vyhrála Euroligu s Bourges. Poprvé se 187 cm měřící křídlo loučilo už v roce 2002 po vleklých problémech s kolenem, později ale vyslyšela reprezentační nabídku k návratu, který korunovala vítězným košem ve finále evropského šampionátu.

„Těším se, že ji zase uvidím hrát, i když musíme respektovat její věk i roli matky. Hodně ale na sobě během posledních týdnů pracovala a je na ní vidět, jak moc chce. Jsem přesvědčen, že našemu velmi mladému týmu dodá zkušenost a pomůže ho ukočírovat při zápasech, v tréninku i v šatně,“ tvrdí kouč Miroslav Volejník. „Uvidím, jak mi to půjde. Spokojená bych byla s průměry kolem patnácti bodů a osmi doskoků," dává si Horáková vysoké cíle.

Reklama

Související témata: