Hlavní obsah

Nadhazovač Chicaga nepustil soupeře na metu, gratuloval mu Obama

CHICAGO

Nadhazovač Mark Buehrle z Chicaga White Sox zaznamenal jako první hráč po pěti letech v MLB takzvaný "perfektní zápas", v němž nepustil ani jednoho pálkaře soupeře na metu. K mimořádnému výkonu, jehož dosáhl ve čtvrtečním duelu proti Tampě Bay, mu hned telefonicky gratuloval americký prezident Barack Obama.

Foto: Jim Prisching, ČTK/AP

Mark Buehrle

Článek

Třicetiletý Buehrle odházel 16. "perfektní zápas" v moderní éře soutěže od roku 1900 a první od roku 2004, kdy se to povedlo slavnému Randymu Johnsonovi. "Je to úžasný výkon, něco, co si budou všichni navždy pamatovat," řekl mu v telefonickém rozhovoru prezident Obama, jenž je velkým fanouškem White Sox.

Chicago díky výkonu Buehrleho na nadhazovačském kopci a také homerunu při obsazených metách v podání Joshe Fieldse z druhé směny vyhrálo 5:0. Buehrle zároveň zaznamenal podruhé v kariéře takzvaný "no-hitter", což je označení pro zápas, v němž soupeř ani jednou úspěšně neodpálí.

"Koupil jsem tenkrát každému v týmu hodinky, to bylo hodně drahé. Teď to ale asi bude mnohem dražší," uvědomoval si hrdina zápasu, jehož zachránil především v deváté směně skvělým zásahem spoluhráč DeWayne Wise. Ten sebral Gabeovi Kaplerovi z Tampy téměř jistý homerun, poté co dosprintoval k hrazení a ve výskoku chytil míč směřující do hlediště. Balónek mu po akrobatickém zákroku vypadl na zlomek sekundy z rukavice, Wise ho ale zachytil druhou rukou a i on mohl přijímat gratulace.

Reklama

Související témata: