Hlavní obsah

Německé volejbalistky vyhrály juniorské MS, Češky jedenácté

TIJUANA/MEXICALI

Německé volejbalistky se staly suverénně juniorskými mistryněmi světa. V Mexiku ztratily v osmi utkáních pouhé tři sety a titul získaly po sobotním finálovém vítězství 3:0 nad Dominikánskou republikou. Bronz vybojovala Brazílie.

Článek

Český tým skončil jedenáctý, poté co v závěrečném utkání zdolal podruhé na turnaji Spojené státy americké. Zatímco ve skupině o 9. - 16. místo družstvo Stanislava Mitáče zvítězilo 3:2, tentokrát neztratilo ani set.

"Jsme spokojení s výsledkem na tomto turnaji, poté co jsme přišli jako náhradníci. Chci poděkovat hráčkám za jejich výkon," citoval web českého svazu Mitáče.

České juniorky se na MS v Mexiku, které bylo původně ohroženo kvůli epidemii prasečí chřipky, dostaly až po odřeknutí evropského účastníka Itálie. V boji o přímý postup je předčily Turkyně, které v Mexiku skončily deváté. Start na turnaji odmítly také Japonky a Egypťanky, jejich náhradnice Thajky a Keňanky patřily v šestnáctičlenném poli k nejslabším.

Mistrovství světa juniorek ve volejbalu v Mexiku:
Finále: Německo - Dominikánská republika 3:0 (26, 24, 16),
o 3. místo: Brazílie - Bulharsko 3:2 (-19, -21, 18, 21, 17).
Další pořadí: 5. Tchaj-wan, 6. Nizozemsko, 7. Kuba, 8. Čína, 9. Turecko, 10. Mexiko, 11. Česko, 12. USA, 13. Polsko, 14. Thajsko, 15. Venezuela, 16. Keňa.

Reklama