Hlavní obsah

Volejbalistky Sluková a Kolocová si poprvé zahrají Světový okruh

KLAGENFURT

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová se hned při své premiéře na turnaji Světového okruhu probojovaly do hlavní soutěže. České reprezentantky dnes na grandslamovém podniku v Klagenfurtu porazily v kvalifikaci soupeřky z Kanady i z Dánska bez ztráty setu.

Článek

Naopak Hana Klapalová s Terezou Petrovou neuspěly. Pár, který na dvou předchozích grandslamových turnajích v Moskvě a v Marseille obsadil shodně deváté místo, tentokrát podlehl v rozhodujícím kvalifikačním duelu Novozélanďankám Blundellové a Scarlettové 1:2 na sety.

Kolocová a Sluková letos kralují Českému poháru, na všech čtyřech turnajích postoupily do finále a třikrát triumfovaly. Místo Světového okruhu zatím dávaly jednadvacetileté hráčky přednost jeho evropské obdobě a z Berlína si přivezly páté místo. Loni získaly stříbrné medaile z mistrovství Evropy do 23 let. "Na světovce hrajeme poprvé, takže ten postup, to je naprostá bomba," řekla ČTK Sluková.

Také reprezentační trenér Michal Palinek označil výsledek Kolocové se Slukovou za super úspěch. "V obou zápasech si holky vybraly slabší chvilku, ale vždy se dokázaly zvednout a vybojovat vítězství. Kanaďanky zaskočily agresivní hrou a Dánky rozbily servisem. V hlavní soutěži je nikdo moc nezná, a to by mohla být velká výhoda," uvedl Palinek.

Reklama