Hlavní obsah

Kubala s Benešem postoupili v Klagenfurtu přes mistra světa

KLAGENFURT

Přemysl Kubala a Petr Beneš se na grandslamovém turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v Klagenfurtu probojovali do hlavní soutěže. V závěrečném kole kvalifikace dnes porazili ve dvou setech bývalého mistra světa Mariana Baracettiho z Argentiny, který nyní nastupuje ve dvojici s Josém Luisem Salemou.

Článek

Kubala a Beneš tak budou moci navázat na deváté místo z jiného grandslamového turnaje v Gstaadu. Další české páry v kvalifikaci neuspěly: nad síly Michala Bízy s Robertem Kufou byli bývalí mistři světa Marcio Araujo a Fabio Luiz z Brazílie, Martin Tichý a Jan Dumek vypadli s gruzínskými olympijskými semifinalisty Georem a Giou.

První výhru v hlavní soutěži si připsaly Markéta Sluková a Kristýna Kolocová, které na Světovém okruhu debutují. Ve skupině A sice nejprve podlehly nejvýše nasazeným brazilským favoritkám Talitě a Marii Antonelliové, poté však porazily čínskou dvojici Süe Čchen, Čang Jing 2:0.

Z dalšího úspěchu po nečekaném postupu z úterní kvalifikace měly jednadvacetileté hráčky velkou radost. "Nedělaly jsme tolik chyb jako proti Brazilkám a dobře jsme se takticky připravily. Krátkým servisem jsme jim rozhodily útok a pak se nám povedlo je párkrát ubránit," řekla Sluková.

České volejbalistky tak mají blízko k postupu do play off. Ve čtvrtek je čeká poslední zápas ve skupině s dalšími Číňankami Čang Si a Chuang Jing.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Klagenfurtu (kategorie Grand Slam):
Ženy - hlavní soutěž:
Skupina A: Talita, Antonelliová (1-Braz.) - Sluková, Kolocová (32-ČR) 2:0 (12, 18), Sluková, Kolocová - Süe Čchen, Čang Jing (16-Čína) 2:0 (16, 18)
Muži - kvalifikace:
1. kolo: Bíza, R. Kufa (ČR) - Babič, Mychajlov (Ukr.) 2:0 (18, 16), Kubala, P. Beneš (ČR) - Wu Pcheng-ken, Jin Žuej (Čína) 2:1 (-20, 15, 13), Tichý, Dumek (ČR) - Grotowski, Weaver (Brit.) 2:1 (18, -19, 10)
2. kolo: Kubala, P. Beneš - Baracetti, Salema (Arg.) 2:0 (19, 18), Marcio Araujo, Fabio Luiz (Braz.) - Bíza, R. Kufa 2:0 (18, 10), Geor, Gia (Gruz.) - Tichý, Dumek 2:0 (13, 14).

Reklama