Hlavní obsah

Házenkářskému gólmanovi Galiovi udělili půlroční zákaz

Půlroční zákaz činnost dostal házenkářský brankář Martin Galia za březnový pozitivní dopingový test na nedovolený octopamin obsažený v reklamním iontovém nápoji.

Článek

Trest je hráči Lemga ale počítán zpětně, takže stop platí jen do 30. září. „Přijdu však o kvalifikaci Ligy mistrů a úvod nové sezóny, navíc musím z rozhodnutí německé antidopingové komise zaplatit pokutu 20 tisíc euro a nesmím ani trénovat se žádným německým klubem, takže se budu připravovat individuálně asi v Česku,“ řekl pro web házenkářské federace 30letý Galia.

Manažer Lemga Volker Zerbe považuje trest za nepřiměřený. „Trest je podle nás příliš vysoký. Jak Martin tak klub od počátku vyvinuli to největší úsilí k tomu, abychom napomohli zjistit původ látky a vysvětlit pozitivní dopingový nález. Kvůli zákazu činnosti nebude moci Galia absolvovat začátek sezóny ani kvalifikační turnaj o Ligu mistrů. My se nyní musíme poohlédnout po hráči na post brankáře a získat někoho v tuto dobu bude velice problematické.“

Lemgo se dostalo do velice svízelné situace, protože kromě Galii má na post gólmana již jen brankáře Carstena Lichtleina a mladého juniora. „Chceme s klubem úspěšně zvládnout kvalifikaci do Ligy mistrů a v září nás čeká pět bundesligových kol. Nikdo s takovým výrazným trestem nepočítal, takže je to pro nás všechny obtížné," potvrdil Galia.

Reklama