Hlavní obsah

Volejbalisté se chystají na kvalifikaci MS 2010 i s Léblem

NYMBURK

Nabitý příští týden s pěti přípravnými zápasy mají před sebou čeští volejbaloví reprezentanti, kteří se v Nymburku chystají na závěrečnou část kvalifikace mistrovství světa 2010. Rozhodující turnaj je čeká od 14. do 16. srpna ve Varně, kde se utkají s Nizozemskem, Portugalskem a domácím Bulharskem. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí na šampionát do Itálie dvě mužstva.

Článek

Na rozdíl od květnového turnaje druhého kvalifikačního kola v Liberci jsou nyní v týmu trenéra Zdeňka Haníka i dva nejlepší čeští volejbalisté posledních let Martin Lébl a Peter Pláteník. Haník je přesvědčen, že jejich zařazení posune kvalitu hry opět výš. "Oba jsou to špičkoví hráči z italské A1," řekl dnes ČTK reprezentační kouč.

Pro Lébla je právě fakt, že se šampionát uskuteční v Itálii, velkou motivací. "Tam bych si opravdu hodně rád zahrál," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi. Nedávno se na MS probojovaly ženy, muži chyběli mezi elitou pouze jednou, v roce 1994.

Na druhé straně Haníkovi opět chybějí jiné tradiční opory. Z rodinných důvodů vypadli z nominace na turnaj ve Varně blokaři Michal Rak a Lubomír Staněk, zdravotní neduhy si léčí univerzál Jakub Novotný i Ondřej Boula, který se v liberecké kvalifikaci střídal na nahrávačském postu s Lukášem Ticháčkem.

Od pondělí do středy sehrají volejbalisté tři zápasy s Austrálií - nejprve v Nymburku bez diváků, poté dvakrát ve Svitavách. Pak se vydají do Polska, kde je ve Spale čekají dva duely s domácími vicemistry světa. Haník si kvalitu soupeřů pochvaluje. "Austrálie objíždí vlastně všechny mezinárodní akce a o Polsku ani nemusíme mluvit, to je standardně tým patřící do nejlepší světové pětky," poznamenal.

V září se pak čeští volejbaloví reprezentanti představí na mistrovství Evropy v Turecku. I tam narazí na Bulhary, vedle nichž se v základní skupině utkají ještě se Srbskem a Itálií.

Širší nominace na kvalifikaci MS ve Varně:
nahrávači: Zdeněk Haník ml., Jaroslav Škach, Lukáš Ticháček, blokaři: Aleš Holubec, Jiří Král, Martin Lébl, Vladimír Sobotka, Jakub Veselý, smečaři: Ondřej Hudeček, Tomáš Hýský, Marek Novotný, Peter Pláteník, Jiří Popelka, univerzálové: David Konečný, Jakub Rybníček, Jan Štokr, libera: Martin Kryštof, Jan Václavík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články