Hlavní obsah

Volejbalové kluby kvůli poměrům ve svazu bojkotovaly Dřevěnici

DŘEVĚNICE

Volejbalisté Benátek nad Jizerou vyhráli tradiční antukový turnaj v Dřevěnici na Jičínsku, který letos poznamenala neúčast několika extraligových klubů. Hráči Brna, Českých Budějovic, Ostravy, Kladna, Příbrami a ČZU Praha dali o víkendu přednost startu v nedaleké Pecce, čímž protestovali proti poměrům v Českém volejbalovém svazu po znovuzvolení předsedy Antonína Lébla.

Článek

"Chceme tímto způsobem vyjádřit protest nad poměry v Českém volejbalovém svazu. Nesouhlasíme se zvolením staronového předsedy Lébla. Na svazu se nic nezměnilo a atmosféra stále houstne," uvedl v Deníku manažer brněnského celku Martin Gerža.

Svaz na svém webu označil soutěž v Pecce za "truc turnaj". "Trochu z toho až mrazí, že v rámci dosažení svých politických cílů si tito zástupci neváhají udělat z tradiční akce českého volejbalu své rukojmí a že jsou schopni poškodit samotný volejbal," píše na na stránkách www.cvf.cz.

Turnaj v Pecce vyhrálo Brno, které ve finále zdolalo kladenské volejbalisty 2:1. V dřevěnickém finále zvítězily Benátky stejným poměrem setů nad obhájci prvenství Humry Perštejn, týmem složeným z legionářů a současných i bývalých reprezentantů.

Šestapadesátý ročník dřevěnického turnaje pokračuje o víkendu.

Reklama