Hlavní obsah

Basketbalistky Brna zahájily přípravu zatím jen s pěti hráčkami

BRNO

Zatím pouze s pěti hráčkami a stejným počtem dorostenek zahájily po sedmitýdenní přestávce přípravu na novou sezonu basketbalistky Gambrinusu Sika Brno. Trenéři Jan Bobrovský s Vlastimilem Havlíkem přivítali na prvním tréninku kvarteto českých reprezentantek Romanu Hejdovou, Hanu Horákovou, Petru Kulichovou, Evu Vítečkovou a Slovenku Zuzanu Žirkovou.

Článek

Ještě dva týdny volna dostala po mistrovství světa devatenáctek v Bankoku nová posila Brna Alena Hanušová, později se do přípravy zapojí rovněž Němka Linda Fröhlichová. "Zatím je naše situace trochu tristní, museli jsme si vypomoci s dorostenkami. Nevím, jaká bude situace s maďarskou rozehravačkou Zsofií Fegyvernekyovou," řekl trenér Bobrovský.

Momentálně čeká na basketbalistky tří týdny nabírání fyzické kondice. "Další tři týdny doplní basketbal a poslední tři týdny před zahájením ligy už přijde ke slovu pouze hra a nácvik herních činností," dodal Bobrovský.

Po dlouhé přestávce, kterou zapříčinil přechod mistrovství Evropy ze zářijového termínu na červen, měly české reprezentantky delší čas na odpočinek a nyní také větší prostor na fyzickou přípravu. Poslední zápas odehrály české basketbalistky 15. června na evropském šampionátu v Rize, kde porazily Polsko.

"Pochopitelně je lepší, když je větší prostor na kondici. Projeví se to v průběhu sezony," poznamenal Bobrovský.

První přípravná utkání sehrají basketbalistky Gambrinusu 6. a 7. září ve své hale Rosnička proti maďarské Šoproni. V dalším programu by měly startovat na turnajích v Košicích a Zalaegerszeku.

Do první ligy vstoupí Brňanky 30. září utkáním s VŠ Praha, Evropskou ligu začnou 28. října v Moskvě duelem s obhájkyněmi prvenství Spartakem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články