Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova zahájily přípravu s polovinou kádru

PROSTĚJOV

Pouze s polovinou hráčského kádru a pod vedením asistenta Lubomíra Petráše zahájily ve středu přípravu na novou sezónu volejbalistky mistrovského Prostějova. Vedle obhajoby titulu bude hlavním cílem týmu uspět i v Lize mistryň.

Článek

V Prostějově se k prvnímu tréninku sešly Milada Spalová, Gabriela Tomašeková, Lucia Töröková, Juliana Ljakuninová a Juliana da Silvaová. Další část týmu, kterou tvoří Solange Soaresová, Ivana Bramborová a Petronela Biksadská, se připravuje pod vedením hlavního prostějovského kouče Miroslava Čady ve slovenské reprezentaci na mistrovství Evropy.

V české reprezentaci ladí formu na tentýž turnaj Markéta Tomanová s Monikou Kučerovou, za Německo bude hrát na šampionátu další členka hanáckého kádru Corina Ssuschkeová. Soňa Nováková se k týmu připojí po skončení beachvolejbalové sezony v polovině září.

"Reprezentantky už mají za sebou část přípravy. Cílem nyní je, aby se skupina hráček, která začala trénovat v Prostějově, dostala co nejdříve do odpovídající fyzické a herní kondice. Pochopitelně by bylo lepší, kdybychom začali společnou přípravu. Ale o této situaci jsme věděli dlouho dopředu a připravili jsme se na ni," řekl trenér Čada.

Ten kvůli rozdělení přípravy hráček zrušil i větší soustředění, které měly volejbalistky loni na Štrbském Plese. Proto také hlavní část přípravných zápasů mají Hanačky naplánovanou na dobu, až bude tým opět pohromadě. "Do té doby nemá význam hrát více zápasů, protože nedáme ani dohromady celý tým," dodal Čada.

Reklama

Související témata: