Hlavní obsah

Házenkář Horák si zranil koleno, přijde o lednové ME

GÖPPINGEN

Házenkářský reprezentant Pavel Horák z německého Göppingenu má přetržený přední zkřížený vaz v koleně a hrozí mu až půlroční pauza. Šestadvacetiletá levá spojka tak přijde o lednový evropský šampionát v Rakousku.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Házenkář Pavel Horák střílí během utkání proti Lotyšsku.

Článek

Horák se zranil v přípravném utkání 14. srpna na turnaji v německém Sindelfingenu. „Koleno jsem si poranil při utkání proti Montpellieru. Po jedné ze střel na branku soupeře jsem po výskoku špatně dopadnul na palubovku a podvrknul si koleno,“ řekl Pavel Horák a dodal: „první diagnóza nebyla tak hrozná, řekli mi že mám natržený meniskus a poškozený postranní vaz. Byl jsem dva týdny na rehabilitační klinice, kde se mne snažili dát dohromady.“

Bohužel poraněné koleno se nelepšilo a doktoři se rozhodli udělat další vyšetření. Ta již nebyla zdaleka tak pozitivní jako první zpráva. „S lékaři jsme se dohodli, že po rehabilitacích půjdu ještě na další magnetickou rezonanci a tam už se objevil plný rozsah zranění. Mám přetržený přední křížový vaz a natržený postranní vaz,“ řekl Horák.

Vedení klubu pro něj nyní domlouvá operaci u specialisty v Augsburgu v co nejbližším termínu, aby mohl hráč co nejdříve začít rehabilitovat a podle předpokladů se zhruba po šesti měsících zapojit zpět do tréninku. „Čeká mne od házené trochu delší odpočinek, než jsem předpokládal, ale co se dá dělat, takové věci ke sportu bohužel patří,“ řekl se svým nezdolným optimismem Horák.

Pokračuje tak jeho nešťastná reprezentační fáze, když si v průběhu kvalifikace na ME protrpěl bolesti kotníků a některé zápasy kvůli tomu ani neodehrál. „Neúčast na šampionátu mne samozřejmě mrzí, stejně jako to, že teď nebudu půl roku moci dělat něco, co mne baví a přijdu o spoustu zápasů a hlavně o ME," posteskl si český reprezentant.

Šampionát tedy pro Horáka již není aktuální a vrásky na čele to přidělá nejen klubovým trenérům nebo fanouškům, ale samozřejmě i trenérům českého národního týmu, jak potvrdil trenér Martin Lipták: „S Pavlem jsem hovořil minulý týden a to mi ještě říkal, že to nevypadá tak špatně a čeká jej vyšetření magnetickou rezonancí. Na ní bohužel zjistili větší rozsah poranění s dobou léčení 5-6 měsíců. To znamená, že ME nestihne a pro nás je to velká ztráta, protože Pavel byl použitelný v obraně i v útoku a to hlavně na naší problémové pravé straně.“

Reklama