Hlavní obsah

České volejbalistky prohrály v přípravě s Běloruskem 2:3

OPAVA

České volejbalistky prohrály v Opavě v prvním ze dvou přípravných utkání před mistrovstvím Evropy s Běloruskem 2:3. Domácí tým vyhrál první dva sety, v rozhodujícím tie-breaku neproměnil dva mečboly a soupeřkám podlehl 18:20. Odveta je na programu ve středu od 16:30 opět v Opavě.

Článek

Na rozdíl od předcházejících dvou zápasů s Francií vstoupily české hráčky do zápasu razantně a vyhrály úvodní dva sety. "Daly jsme si za cíl vyhrát úvodní set, což se nám proti Francii ani jednou nepodařilo. Své soupeřky jsme předčily v úvodu důrazem i lepší obranou," řekla ČTK trenérka Táňa Krempaská.

V třetím setu dostaly příležitost zbývající hráčky kádru. "Musela jsem naposledy vyzkoušet všechny hráčky, neboť po dnešním zápase padne nominace dvanáctky na mistrovství Evropy. Rozhodneme se ale až po důkladném rozboru v průběhu dnešního večera," dodala Krempaská.

Přesto v třetím setu ještě vedly české hráčky 21:17, koncovku ale zvládlo podstatně lépe Bělorusko. "V koncovce jsme se dopustily spousty nevynucených chyb. Tie-break už byl o štěstí. Bělorusko bylo podstatně lepším soupeřem než před týdnem Francie. Porážka nás mrzí, padá ale na vrub zkoušení hráček," poznamenala Krempaská.

Reklama

Související témata: