Hlavní obsah

Jao Ming se uzdravuje, možná stihne část sezóny NBA

PEKING

Navzdory původním předpokladům by si čínský basketbalista Jao Ming z Houstonu mohl zahrát alespoň v části příští sezóny NBA. Osmadvacetiletý pivot se v červenci podrobil operaci vlasové zlomeniny levé nohy a lékaři mluvili o celém vynechaném ročníku 2009/10 a hrozbě konce kariéry.

Článek

"Nemyslím si, že konec kariéry je to, co se stane. Alespoň podle toho, co jsem slyšel od doktorů," řekl televizi ESPN generální manažer Houstonu Daryl Morey. "Jao postupuje v léčbě velmi dobře. Lékaři si jsou jisti, že se kost spraví a on se na nohu opět postaví," dodal.

Skvělou zprávou pro fanoušky Rockets je i fakt, že díky rychlému hojení ožila možnost, že by se obrovitý Jao v jarní části sezony vrátil na palubovku. "Doktoři to úplně nevyloučili. Myslím, že je to spíš méně pravděpodobné než pravděpodobné, ale není to vyloučeno," uvedl Morey.

Jao si zlomil nohu 8. května během čtvrtfinálové série letošního play off proti pozdějším vítězům Los Angeles Lakers. Lékaři se původně domnívali, že si léčba vyžádá pouze tříměsíční pauzu, nakonec však rozhodli o operaci, které se nejpopulárnější čínský sportovec podrobil na konci července.

Reklama