Hlavní obsah

Basketbalový talent Rubio dal před NBA přednost Barceloně

Španělský basketbalový talent Ricky Rubio zůstane ještě minimálně dvě sezony v Evropě, kde bude hrát za Barcelonu. Osmnáctiletý rozehrávač byl sice letos jako pátý v celkovém pořadí draftován týmem NBA Minnesota Timberwolves, místo odchodu do zámoří však podepsal kontrakt s Barcelonou.

Článek

Rubio dosud působil v jiném katalánském klubu Joventut Badalona, jenž posléze jeho práva prodal Barceloně. Ta se stříbrným medailistou z loňských olympijských her podepsala šestiletou smlouvu s klauzulí, která Rubiovi umožňuje odejít po dvou letech do NBA.

V Barceloně se Rubio znovu sejde s českým reprezentantem Lubošem Bartoněm, s nímž hrál do minulého roku právě v Badaloně.

Rubio přitom podle vedení Minnesoty ještě o víkendu směřoval k tomu, že do USA odejde už nyní, ale nakonec se rozhodl zůstat ve Španělsku. "Chci se na působení v NBA důkladněji připravit. Minnesota zůstává mou první volbou a přeju si za ni v blízké budoucnosti hrát," uvedl basketbalista, jenž ve španělské lize debutoval v roce 2005 týden před svými 15. narozeninami.

Reklama

Související témata: