Hlavní obsah

Nymburský basketbal slaví 80. výročí založení prestižním turnajem

Nymburský basketbalový klub ve čtvrtek oficiálně zahájil několikadenní oslavy 80. výročí svého založení. Jejich vrcholem bude o příštím víkendu prestižní turnaj, na němž budou vedle domácích hráčů, kteří ovládli posledních šest ročníků české ligy, startovat ještě euroligoví účastníci Alba Berlín, Lietuvos Rytas a Crvena Zvezda Bělehrad.

Článek

Ta se v příští sezóně představí stejně jako Nymburk v Evropském poháru FIBA. "Jedná se o velmi dobře obsazený turnaj, který v Čechách nemá konkurenci. Přijedou velmi atraktivní soupeři, kteří se dlouhodobě pohybují na špici evropského basketbalu," uvedl tiskový mluvčí Nymburka Jiří Zídek.

V sobotu 12. září se uskuteční v hale nymburského sportovního centra semifinálové duely od 13 a 16 hodin. V neděli se pak bude hrát od 13:30 o třetí místo a v 16 hodin přijde na řadu vyvrcholení v podobě finálového zápasu.

Výročí založení klubu doprovází také na nymburském městském úřadu ode dneška otevřená výstava, mapující největší historické milníky klubu. Výstava skončí 20. září.

Reklama

Související témata: