Hlavní obsah

Házenkáři Karviné vstoupili do Poháru EHF jasnou výhrou

KARVINÁ

Házenkáři Karviné splnili v úvodním utkání Poháru EHF proti Dudelange bez potíží roli favorita a lucemburského soupeře v sobotu doma porazili 32:21. Odveta se uskuteční v pátek.

Článek

Bylo to bojovné utkání, ve kterém jsme s přehledem zvítězili," řekl domácí trenér Jozef Hanták po zápase. "Věřím, že tento náskok nám bude stačit k postupu," dodal.

Český mistr si kvůli poháru předehrál dvě extraligová utkání, po kterých kouč navzdory výhrám nad oběma nováčky nebyl spokojen s výkonem. Zápas s Dudelange však přinesl jasné vítězství.

Karvinští hráči byli rychlejší, pohyblivější a vytvořili si řadu brankových příležitostí, ale řadu jich neproměnili. Dopustili se 23 technických chyb, hosté však rovnou třiceti.

Ve druhém poločase se Baník zlepšil a z rychlých protiútoků navyšoval skóre. Nakonec málem zopakoval jedenáct let starý výsledek, kdy doma nad stejným soupeřem zvítězil 32:18.

První utkání 1. kola Poháru EHF házenkářů:
Baník Karviná - Dudelange 32:21 (15:11)
Nejvíce branek: Pavlíček, Hanták, Petrovský, Šulc všichni 5 - Zaťko a Poeckes oba 6. Rozhodčí: Oláh, Bonifert (Maď.). Sedmimetrové hody: 4/2 - 4/3. Vyloučení: 2:9.

Reklama

Související témata: