Hlavní obsah

Čeští volejbalisté na ME končí, rozhodl o tom už zápas Italů

ISTANBUL

Čeští volejbalisté nepostoupili na mistrovství Evropy v Istanbulu ze základní skupiny. O vyřazení svěřenců trenéra Jana Svobody v neděli definitivně rozhodl set, který Italové uhráli proti Srbsku. Ani případné večerní vítězství nad Bulharskem už Čechům nepomůže, měli by horší poměr setů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Po prohrách 0:3 se Srbskem i Itálií měli čeští reprezentanti naději na postup pouze za předpokladu, že Srbové v neděli zvítězí ve třech setech i nad Italy. Pak by mohlo případně dojít na další kritérium, kterým je celkový poměr míčů.

Italský výběr však po první prohrané sadě dokázal v druhém dějství vyrovnat. Pak už opět převzali vládu nad zápasem volejbalisté Srbska a zvítězili 3:1.

Poslední vystoupení českého mužstva na šampionátu začne v 19:00 SELČ. Favorizované trio Bulharsko, Srbsko, Itálie podle očekávání prošlo do čtvrtfinálové fáze turnaje, kde se bude ve dvou šestičlenných skupinách hrát o postup do semifinále.

Istanbulskou šestici doplní Rusko, Nizozemsko a Finsko. V Izmiru si zajistili postup Polsko, Francie, Německo, Řecko, Slovensko a španělští obhájci mistrovského titulu z předloňského roku. Vedle Čechů se s šampionátem loučí také Slovinci, Estonci a domácí Turecko, všechny vyřazené celky budou klasifikovány na 13. místě.

Reklama