Hlavní obsah

Házenkáři Dukly jsou v druhém kole Poháru EHF

Házenkáři Dukly Praha se probojovali do druhého kola Poháru EHF. Nad norským Haslumem v neděli zvítězili 28:25, v sobotu se stejným soupeřem v hale na Podvinném mlýně remizovali 24:24.

Článek

"Postoupili jsme přes kvalitního soupeře a kvalita obou zápasů byla velmi dobrá. Rád bych takových zápasů v sezóně sehrál co nejvíce," uvedl spokojený trenér Pavel Pauza.

Po vyrovnaném úvodu utkání Dukla odskočila sérií čtyř branek do vedení 12:8. Norové dokázali vzápětí kontrovat a snížili na rozdíl jednoho gólu, ale Pražané nakonec vyhráli poločas 15:12.

Po přestávce domácí zvýšili svůj náskok až na 24:18. Dukle stejně jako v úvodním duelu nevyšel závěr, ale vítězství udržela.

"Vývoj zápasu byl podobný jako včera a stejným výsledkem skončila i první půle. Tentokrát jsme ale nezaspali na začátku druhé půle, vypracovali jsme si větší náskok a zápas v pohodě dohrávali. Soupeř se nevzdal a stále měl dost sil na zvrat, ale my jsme hráli oproti včerejšku lépe v útoku," řekl Pauza.

Odvetné utkání 1. kola Poháru EHF házenkářů:
Dukla Praha - Haslum HK (Nor.) 28:25 (15:12)
Nejvíce branek: Král 5, Piskač a Škvařil po 4, Lehocký 4/2 - Westgaard 5/1, Gunther a Gröneng po 4. Rozhodčí: Jurinovič, Mrvica (oba Chorv.). Sedmimetrové hody: 4/2 - 1/1. Vyloučení: 3:7. Diváci: 250. První zápas 24:24, postoupila Dukla.

Reklama