Hlavní obsah

Basketbalistky Brna posílí dvě americké pivotky

BRNO

Zámořskými posilami basketbalistek Gambrinusu Sika Brno budou v nadcházející sezóně pivotky Taj McWilliamsová a DeWanna Bonnerová. Osmatřicetiletá McWilliamsová se vrací do týmu českých vicemistryň po čtyřech letech, o šestnáct roků mladší Bonnerová z týmu WNBA Phoenix Mercury bude působit v Evropě poprvé.

Článek

"Očekáváme od nich zlepšení podkošové hry, která loni neodpovídala našim představám," uvedl manažer brněnského klubu Jiří Hamza. Zkušená McWilliamsová pomohla Brňankám v roce 2005 k druhému místu v Evropské lize. "Výhodou je, že se zná s našimi hráčkami a v Evropě už působí velmi dlouho," pokračoval Hamza. Po odchodu z Brna hrála McWilliamsová v italských klubech. V americké WNBA před rokem slavila s Detroitem titul.

Pětka letošního draftu Bonnerová je na rozdíl od McWilliamsové teprve na začátku basketbalové kariéry. Ve své první sezoně v zámořské lize si drží průměr přes 11 bodů na zápas a patří k hlavním kandidátkám na ocenění pro Nováčka roku. "Její předností je i dobrá hra v obraně," dodal Hamza, podle nějž chce brněnský klub ještě získat jednu zahraniční křídelní hráčku.

Reklama

Související témata: