Hlavní obsah

Semifinále ME volejbalistů bude bez španělských obhájců titulu

Obhájci titulu volejbalových mistrů Evropy Španělé nepostoupili na letošním šampionátu v Turecku ani do semifinále. Po dnešní porážce 1:3 s Německem je jisté, že se svěřenci věhlasného argentinského trenéra Julia Velaska mezi nejlepší čtveřici nedostanou.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Španělé García Torres (uprostřed) a Miguel Falasca (vpravo) se snaží blokovat Němce Sebastiana Schwarze.

Článek

V istanbulské skupině F porazili suverénní Rusové Itálii 3:0 a mají jistou účast v semifinále stejně jako dosud neporažení Bulhaři. Ti zdolali Nizozemce 3:1 na sety a v posledním duelu si to s Ruskem rozdají o vítězství ve skupině. O medaile bude bojovat i Polsko, svou čtvrtou výhru ve skupině E proti Slovensku ale muselo vydřít až 16:14 v tie-breaku.

Šampionát pokračuje i přes tragické záplavy, které v oblasti Istanbulu vyvolaly přívalové deště. Při největších přívalech vody za posledních 80 let zahynulo již více než 20 lidí. O situaci v dějišti diskutoval výkonný výbor evropské federace CEV, podle kterého přírodní katastrofa nezpůsobila šampionátu žádné problémy. Z účastníků turnaje nepřišel nikdo k újmě. "Hrát se bude podle plánu," uvedl mluvčí CEV Philipp Schütz.

Boje ve čtvrtfinálových skupinách skončí v Istanbulu ve čtvrtek. Mužstva se potom přesunou do dějiště finálových zápasů Izmiru, kde deště nebyly tak ničivé.

Mistrovství Evropy volejbalistů v Turecku:
Skupina E (Izmir):
Německo - Španělsko 3:1 (-19, 25, 23, 20),  Polsko - Slovensko 3:2 (-21, 15, 10, -14, 14),
Skupina F (Istanbul):
Rusko - Itálie 3:0 (23, 21, 21).

Reklama

Související témata: