Hlavní obsah

Házenkáři Karviné postoupili hladce z 1. kola Poháru EHF

DUDELANGE

Házenkáři Karviné postoupili do 2. kola Poháru EHF. V odvetě proti lucemburskému Dudelange vyhráli 27:24. Stejně jako v prvním zápase, ve kterém doma zvítězili 32:21, vytvořili Karvinští velké množství technických chyb a především díky tomu se podařilo soupeři uhrát přijatelný výsledek. Ve druhém kole na Karvinou čeká rumunský celek UCM Sport Resita.

Článek

Na vyrovnaný duel to zpočátku ale vůbec nevypadalo a už po deseti minutách vedl český celek 8:1. Soupeř však využil dvojnásobnou přesilovku a do poločasu snížil především díky rychlým brejkům na rozdíl jediné branky. Karviná zápas ale dotáhla do vítězného konce, když ve druhé půli získala tříbrankové vedení, které už udržela. V utkání dostali příležitost všichni hráči z lavičky.

"Cílem utkání bylo vyhrát a postoupit do dalšího kola. Tento cíl jsme splnili. Z pohledu trenérského jsme byli spokojeni s předvedenou hrou jen v prvních deseti minutách. Pak jsme se již jen přizpůsobili hře domácích a zápas se odvíjel jen v přátelském duchu. Opět nás limitovalo velké množství ztracených míčů a v tomto směru je z naší strany nespokojenost. Vázla také souhra mezi novými hráči," zhodnotil kouč českého mistra Martin Kostelník.

Odvetné utkání 1. kola Poháru EHF házenkářů:
HC Dudelange - HCB Karviná 24:27 (12:13)
Nejvíce branek Karviné: Šulc 7, Petrovský 6, Vančo, Mrózek a Požárek po 3. Rozhodčí: Cropanise, Mondin (ITA). Sedmimetrové hody: 1/1 - 7/5. Vyloučení: 2:5. Diváci: 250. První zápas 21:32, postupuje Karviná.

Reklama

Související témata: