Hlavní obsah

Štrbíková s Vacenovskou byly ve čtyřhře na ME krok od medaile

STUTTGART

Stolní tenistky Renatu Štrbíkovou a Ivetu Vacenovskou dělilo na mistrovství Evropy jediné vítězství od medaile ve čtyřhře, ale nakonec ve Stuttgartu na týmový bronz nenavázaly. Ve čtvrtfinále v pátek totiž český pár prohrál s italskou dvojicí Nicoleta Stefanovová, Wen-ling Tchan 1:4. Vítězství by přitom znamenalo zisk medaile, protože o třetí místo se na ME nehraje.

Článek

Štrbíková i Vacenovská se ve Stuttgartu podílely na zisku bronzu v soutěži družstev, který znamenal první cenný kov z ženské kategorie ME od rozpadu federace. Do boje o individuální medaile se probili po dramatické bitvě se Švédkami Carinou Jonssonovou a Marií Perssonovou, proti nimž ve třetím kole otočily nepříznivý stav 1:2 na 3:2.

Ve dvouhrách bylo pro obě reprezentantky třetí kolo konečnou. Štrbíková nicméně kladla nejlepší Evropance Liou Ťia z Rakouska houževnatý odpor. V prvních třech sadách sice uhrála jen 15 výměn, pak ale zabrala a v šestém setu měla dokonce tři setboly. Nakonec je ale nevyužila a odešla poražena 2:4.

Vacenovská proti další hráčce s čínským původem Wu Ťia-tuo z Německa neuhrála ani set. Stejně dopadl i Tomáš Pavelka proti Portugalci Apoloniovi.

Ze třetího kola tak postoupila pouze Dana Hadačová. Účastnice olympijských her v Pekingu prohrála hladce první dvě sady se Srbkou Monikou Molnarovou, poté ale dokázala utkání otočit na 4:2. V osmifinále se stala její přemožitelkou Stefanovovou, která vyhrála jasně 4:0 a stala se tak hrobařkou obou posledních českých želízek v soutěži.

ME ve stolním tenisu jednotlivců ve Stuttgartu:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Apolonia (Portug.) - Pavelka (ČR) 4:0 (6, 5, 12, 5).
Čtyřhra - 3. kolo:
Wang Ceng-i, Blaszczyk (Pol.) - Habesohn, Prokopcov (Rak./ČR) 3:2 (5, -9, 6, -6, 8).
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Hadačová (ČR) - Molnarová (Srb.) 4:2 (-9, -2, 4, 6, 8, 7), Liou Ťia (Rak.) - Štrbíková (ČR) 4:2 (6, 7, 2, -4, -9, 10), Wu Ťia-tuo (Něm.) - Vacenovská (ČR) 4:0 (7, 11, 6, 16).
4. kolo: Stefanovová (It.) - Hadačová 4:0 (3, 9, 2, 9).
Čtyřhra - 3. kolo:
Štrbíková, Vacenovská (ČR) - Jonssonová, Perssonová (Švéd.) 3:2 (5, -10, -7, 9, 6).
Čtvrtfinále:
Stefanovová, Wen-ling Tchan (It.) - Štrbíková, Vacenovská 4:1 (8, -4, 8, 7, 5).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články