Hlavní obsah

Házenkářkám budou v zápasech s Rakouskem chybět opory

ZUBŘÍ

České házenkářky sehrají ve čtvrtek a v pátek dva přípravné zápasy proti Rakousku, s kterým se v Zubří utkají v rámci přípravy na říjnovou kvalifikaci mistrovství Evropy 2010. Do ní svěřenkyně trenéra Jiřího Tkadlece vstoupí v polovině října rovněž v Zubří utkáním proti Švédsku. Dalšími účastníky skupiny jsou Ázerbájdžán a Maďarsko.

Článek

"Rakousko je soupeř na naší výkonnostní úrovni, proto by ty dva zápasy mohly hodně ukázat," uvedl Tkadlec na webu házenkářského svazu.

Kouč musí oželet účast čtyř reprezentačních opor ze zahraničních klubů. Na soustředění v Zubří nedorazily nejlepší házenkářka loňského roku Lenka Kysučanová, Jana Simerská a spojky Pavla Poznarová a Iva Zámorská. "Kysučanová a Zámorská mají zdravotní problémy a klub Simerské nás požádal, aby s ohledem na nabitý začátek sezóny dostala volno," uvedl Tkadlec. Chybí také Alena Vojtíšková a brankařská jednička Barbora Raníková, která je po operaci kolena.

Původně mělo soustředění sloužit jako finální fáze před utkáním se Švédskem, což neúčast několika legionářek změnila. "V průběhu týdne proto budeme klást důraz také na zapracování hráček, které v reprezentaci delší dobu nebyly nebo jsou v ní jen krátce, jako například Klára Černá, Petra Vítková nebo Hana Martinková," uvedl Tkadlec.

Starosti mu dělá hlavně absence olomoucké brankářky Raníkové, protože za ni nemá adekvátní náhradu. Zkušená Kristýna Selicharová se vzdala reprezentace, takže příležitost dostanou mladé brankářky Lucie Satrapová, Markéta Doláková a Michaela Dederlová.

Reklama