Hlavní obsah

Házenkářky podlehly Rakousku i podruhé

ZUBŘÍ

České házenkářky prohrály i druhý přípravný zápas s Rakouskem. V Zubří dnes soupeřkám v rámci přípravy na říjnovou kvalifikaci mistrovství Evropy podlehly 25:29, ve čtvrtek hostující tým zvítězil rozdílem pěti branek.

Článek

"Z utkání mám podstatně lepší pocit než včera. Zahráli jsme lépe a dařily se nám i rychlé protiútoky, které jsem ve včerejším utkání postrádal," řekl trenér Jiří Tkadlec. "Na základě analýzy včerejšího utkání jsme se na soupeře lépe připravili a dokud hráčky plnily taktické pokyny, drželi jsme s Rakouskem krok," dodal.

Utkání bylo vyrovnané do osmé minuty. Pak Rakušanky změnily obranný systém na 1:5 a s tím se domácí hráčky těžko vyrovnávaly. Soupeř následně získal pětibrankový náskok. Před přestávkou české hráčky v přesilové hře snížily na nejtěsnější rozdíl.

Ve druhé půli se domácí výběr dostal dokonce dvakrát do vedení, ale po čtyřech technických chybách v závěru Rakušanky získaly rozhodující náskok.

"Za každou cenu jsme se snažili soupeře dostat pod tlak, dařilo se nám pokrýt spolupráci s pivotem Spiridonovou a lépe zahrály spojky. Přestože jsme prohráli, předvedly hráčky daleko kompaktnější výkon. Rakušanky proti nám nastoupily v plné sestavě s jedinou absencí," uvedl Tkadlec, který postrádal hned několik opor včetně brankářské jedničky Barbory Raníkové. "Jinak bychom zvítězili," řekl trenér.

Přípravné utkání házenkářek v Zubří:
Česko - Rakousko 25:29 (12:13)
Sestava a branky Česka: Doláková, Satrapová - Spíchalová 1, Krouská 1, Luzumová 1, Martinková 4, Salčáková 1, Růčková 2, Černá 2, Vítková, Hrbková 4, Budayová 6, Crhová 1, Tomečková 2.
Nejvíce branek Rakouska: Dopplerová 7, Subkeová 6, Magelinskasová 5. Rozhodčí: A. Kondělka, D. Kondělka. Sedmimetrové hody: 4/3 - 4/2. Vyloučení: 4:5. ČK: Vítková. Diváci: 300.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články