Hlavní obsah

Kandidáti na trenéra basketbalistek: Bárta, Blažek a Krämerová

PRAHA

O post trenéra české reprezentace basketbalistek se uchází Jiří Bárta (BA Sparta Praha), Lubor Blažek (ZVVZ USK Praha) a Marcela Krämerová, bývalá trenérka Strakonic. Ve čtvrtek to Právu a Sport.cz řekl místopředseda České basketbalové federace Jiří Zídek mladší.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Česká basketbalistka Markéta Bednářová na ME v Lotyšsku

Článek

Vrcholem letošní basketbalové sezóny bude světový šampionát žen, který se od 23. září do 3. října 2010 uskuteční v České republice. Český výběr je však v tuto chvíli bez trenéra. Po červnovém neúspěchu na mistrovství Evropy v Lotyšsku skončil u reprezentace Milan Veverka a od té doby je místo kouče volné.

To by se však již v polovině října mělo změnit. Minulý týden bylo totiž uzavřeno výběrové řízení. A zájem o českou reprezentaci byl velký, přihlásilo se čtrnáct trenérů - dva z České republiky a dvanáct ze zahraničí. Místopředseda České basketbalové federace Jiří Zídek ml. tehdy prohlásil, že do dalších jednaní budou vybráni pouze tři kandidáti. Z těch pak členové Sdružení basketbalových trenérů vyberou jednoho.

Jména však nechtěl říci. O týden později, ve čtvrtek, však už byl Zídek konkrétnější a oznámil tři vybrané kandidáty. Jsou jimi dva čeští trenéři - Jiří Bárta z klubu BA Sparta Praha a Lubor Blažek ze ZVVZ USK Praha a slovenská trenérka Marcela Krämerová, která v uplynulé sezóně vedla Strakonice.

Rozhodnutí padne 19. října na zasedání výboru České basketbalové federace.

Reklama