Hlavní obsah

Basketbalistky USK prohrály s Američankami i Jekatěrinburgem

JEKATĚRINBURG

Úřadující české basketbalové mistryně USK Praha prohrály na turnaji v Jekatěrinburgu nejprve v pátek s reprezentací USA 81:100, o den později nestačily ani na domácí výběr, kterému podlehly vysoko 65:94. V neděli čeká Pražanky ještě duel s maďarskou Šoproní.

Článek

V zámořském výběru nechyběly čtyři olympijské vítězky z Pekingu a na průběhu zápasu to bylo znát. Výběr kouče Gena Auriemmy se dostal do vedení 22:8 a jen série trojek Evanthie Maltsiové držela pražský celek ve hře. Řecká opora nakonec zaznamenala 26 bodů, se sirénou ohlašující poločas se trefila dokonce z poloviny hřiště.

"Hra v obraně, a především obranný doskok, byl naším největším problémem," zhodnotil trenér USK Lubor Blažek. "Američanky si dokázaly své neúspěšné střely doskočit a následně zakončovat, v tom byl mezi oběma týmy asi největší rozdíl," uvedl.

"Velkou radost jsem měl z toho, že jsem na našem družstvu konečně viděl, že hraje s radostí, uvolněně a že si takový zápas užívá. Jako příprava to bylo fantastické," pochvaloval si kouč českých mistryň.

Ještě v prvním poločase musela odstoupit jedna z největších hvězd amerického výběru Candace Parkerová, která si poranila rameno. "Myslím, že jsme hráli v ofenzivě docela dobře. I bez ní (Parkerové) jsme nastříleli sto bodů, což je slušné. Před zápasem jsme o soupeřkách nic nevěděli," přiznal člen basketbalové Síně slávy Auriemma.

Také v utkání proti Jekatěrinburgu táhla Pražanky především Maltsiová, autorka 31 bodů. Zbytek kádru nastřílel dohromady jen o málo více. Ruský celek bude v neděli bojovat o konečné vítězství s Američankami, které dnes přehrály Šoproň 79:65.

Reklama