Hlavní obsah

Softbalisté Krče Eagles jsou po devíti letech mistry republiky

PRAHA

Softbalisté Krče Eagles se po devíti letech znovu dostali na domácí trůn. Pražský celek zdolal ve finále extraligy obhájce titulu a dlouholeté vládce české scény Sportclub 80 z Chomutova 3:1 na zápasy, rozhodující výhru získal v neděli poměrem 4:1.

Článek

Krčské svěřence trenéra Jana Čermáka táhl za výhrou především nadhazovač Jonáš Mach. "Loni působil celý rok v Americe, letos tam byl asi na dva měsíce a byl tou klíčovou postavou," řekl Gabriel Waage, generální sekretář klubu. "A Krč, to jsou především starý pardálové, kteří když vycítili šanci, tak pak měli větší vůli po výhře," mínil Waage.

Krč naposledy vybojovala titul v roce 2000, kdy rovněž porazila ve finále Chomutov. Tým ze severu Čech v čele s nejlepším českým nadhazovačem Lubošem Vrbenským hrál v uplynulých dvanácti ročnících ligy vždy finále a teprve potřetí odešel poražen. Vedle Krče dokázal na úkor Chomutova získat vítěznou trofej jen Radotín v roce 2006.

Krč finálovou sérii dobře začala, úvodní dva zápasy vyhrála 2:0 a 3:2. Především první duel byl dramatický. Oba nadhazovači Mach a Vrbenský udělali dohromady přes 30 strikeautů a utkání rozhodl až tie-break, v kterém se krčským hráčům podařily dvě "ulejvky". Třetí finále vyhrál Chomutov jasně 7:0, ale ve čtvrtém si Krč zajistila titul po vítězství 4:1.

Reklama