Hlavní obsah

Baseballisté Yankees přešli po pěti letech přes 1. kolo play off

NEW YORK

Nejslavnější a nejúspěšnější baseballový klub světa New York Yankees poprvé od roku 2004 přešel přes první kolo play off zámořské MLB. Hvězdami nabitý tým vyřadil v divizním finále hladce 3:0 na zápasy Minnesotu a o titul šampiona Americké ligy se utká s mužstvem Los Angeles Angels, které stejným výsledkem postoupilo přes Boston.

Foto: Jim Mone, ČTK/AP

Baseballisté New Yorku Yankees se radují z postupu do druhého kola play-off.

Článek

Yankees vyhráli nedělní třetí duel v Minneapolisu 4:1 i díky homerunu nejlépe placeného hráče ligy Alexe Rodrigueze, jenž nechytatelně odpálil také v předchozím utkání. Slavný Newyorčan dominikánského původu byl v minulosti v play off pouze stínem sebe sama, letos však zatím svou úlohu excelentního pálkaře plní i v nadstavbové části.

"Trefuje homeruny, když je potřebujeme, a dělá to celý rok," uvedl na Rodriguezovu adresu kapitán týmu Derek Jeter, jenž je jedním ze čtyř hráčů současného kádru Yankees, kteří pamatují zisk dosud posledního 26. titulu v roce 2000.

Do finále Národní ligy postoupil už v sobotu tým Los Angeles Dodgers, jenž očekává vítěze série Colorado - Philadelphia. Phillies vedou 2:1 na zápasy.

Baseballová MLB, 1. kolo play off:
Americká liga:
Minnesota - New York Yankees 1:4 (konečný stav série 0:3), Boston - Los Angeles Angels 6:7 (konečný stav série 0:3).
Národní liga:
Colorado - Philadelphia 5:6 (stav série 1:2).

Reklama