Hlavní obsah

V úvodu kvalifikace ME házenkářek bude chybět Raníková

PRAHA

Ve čtvrtek vstoupí české házenkářky v maďarském Kecskemetu do kvalifikačních bojů o postup na mistrovství Evropy, které se uskuteční v prosinci příštího roku v Dánsku a v Norsku. Pod vedením kouče Jiřího Tkadlece se reprezentantky sešly v Zubří a trenérovi chybí jen brankářka Barbora Raníková.

Článek

Vedle Maďarska jsou budou soupeřkami českých hráček ve čtyřčlenné skupině ještě celky Švédska a Ázerbájdžánu. Hraje se systémem každý s každým doma a venku, na ME postoupí dva týmy.

"V trénincích se zaměříme na oba první soupeře, kteří nás čekají. Jak Maďarsko, tak Švédsko mají podobný styl a my se v průběhu tréninků zaměříme na zopakování základních věcí, jako jsou útočné kombinace nebo práce v obraně. Vycházíme z obrany 0-6, ale zařadíme i cvičení na obranný systém 1-5," řekl trenér Tkadlec na svazovém webu chf.cz.

Zatímco v přípravných zápasech s Rakouskem před čtrnácti dny chyběly kouči prakticky všechny legionářky, tentokrát je celek téměř v plné síle. "V nominaci na první dva zápasy není brankářka Raníková, která po zranění kolene začala trénovat až dnes. Je ale v nominaci dvaceti osmi hráček pro celou kvalifikaci," poznamenal Tkadlec.

Nejvíce trenér spoléhá na Zámorskou, Kysučanovou, Poznarovou nebo Simerskou. "Mají s týmem již odehrány tři roky a nasbírané zkušenosti z evropských lig i pohárů. Věřím, že v kompletní sestavě můžeme odehrát dobré zápasy," řekl Tkadlec.

Ve středu ráno vyrazí patnáctka hráček k prvnímu kvalifikačnímu utkání. Po čtvrtečním duelu se národní tým z Maďarska vrátí do Zubří, kde v neděli hostí Švédsko.

Nominace na dva úvodní zápasy kvalifikace:
Brankářky: Markéta Doláková (Plzeň), Lucie Satrapová (Slavia Praha), hráčky do pole: Martina Crhová, Hana Martinková (obě Most), Klára Černá, Jana Knedlíková, Hana Kutlvašrová, Petra Vítková (všechny Slavia), Michaela Hrbková, Jana Spíchalová, Romana Tomečková (všechny Olomouc), Lenka Kysučanová (Mety/Fr.), Pavla Poznarová (Patras/Řec.), Petra Růčková, Kristýna Salčáková (obě Zlín), Jana Simerská (Le Havre/Fr.), Iva Zámorská (Gjerpen Skien/Nor.).

Reklama