Hlavní obsah

Squashista Koukal si zahraje exhibici s Egypťanem El Hindim

PRAHA

Opět po dvou letech bude v české metropoli k vidění elitní squash. Zatímco v roce 2007 předvedla v Praze své umění první hráčka světa Nicole Davidová z Thajska, tentokrát bude soupeřem domácí jedničky Jana Koukala čerstvý mistr světa v družstvech a aktuálně třináctý hráč žebříčku PSA Egypťan Vael El Hindi.

Článek

Dvě exhibiční utkání se uskuteční ve Squashparku Cibulka ve středu 21. října od 17:00 a od 20:00. Program odstartuje squashová školička, v které se oba hráči budou věnovat dětem.

"Bude to taková squashově-společenská událost. Chceme uspokojit nadšené squashisty, proto budeme hrát dvakrát a chceme být lidem blíže," řekl ČTK desetinásobný mistr republiky Koukal, který večer podepíše doživotní smlouvu s výrobcem raket Tecnifibre.

Vstupné na akci je dobrovolné a půjde na charitu. "Ale místa se musí rezervovat, protože zájem je větší, než jsme čekali," řekl Koukal. Jeho soupeř El Hindi je vítězem šesti velkých turnajů PSA a v žebříčku PSA už byl na osmém místě.

Exhibice je vděčnou možností pro diváky, jak vidět všechny finesy rychlé raketové hry. "Hraje se bez stresu i bez tlaku a je prostor pro otevřený útočný squash plný parádiček," podotkl Koukal.

Čeští fanoušci squashe dostanou již pátou příležitost sledovat v hledišti světovou špičku. Předloni zde hrála Davidová, o čtyři roky dříve se Koukal v Karlových Varech utkal s bývalým prvním hráčem světa Jonathonem Powerem z Kanady. V roce 2001 se uskutečnila exhibice v proskleném kurtu na pražském Hradčanském náměstí, kterou si pochvaloval světový hráč číslo tři David Palmer z Austrálie.

Poprvé hrál Koukal exhibici před deseti lety se Skotem Martinem Heathem, tehdy čtvrtým na světě.

Reklama