Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova touží po úspěchu v Lize mistryň

PROSTĚJOV

Obhájit extraligový titul a získat prvenství v Českém i Československém poháru patří k základním úkolům volejbalistek Prostějova. Tým by se s obměněným kádrem také chtěl výrazněji prosadit v Lize mistryň.

Článek

"Tento cíl je ale trochu šibeniční, neboť jsme dostali do skupiny velice kvalitní týmy. Uděláme ale všechno pro postup do další části soutěže," řekl na čtvrteční tiskové konferenci trenér Miroslav Čada. V základní skupině narazí Prostějov na Fenerbahce Istanbul, Bialsko Bialou a Dynamo Moskva. Loni tým v prestižní soutěži těsně nepostoupil do vyřazovací části.

Vzhledem k mistrovství Evropy a zraněním některých hráček se ale zatím nestačil prostějovský tým pořádně sehrát. Jedinou příležitostí byl o minulém víkendu turnaj ve francouzském Istres, kde české mistryně obsadily třetí místo. Porazit dokázaly ve dvou zápasech pouze Drážďany, se zbývajícími třemi týmy Rijekou, domácím Istres i belgickým Kieldrechtem prohrály.

"Z těchto porážek neděláme žádné závěry. Důležité bylo, že jsme odehráli vyrovnané duely s kvalitními soupeři a mohli se alespoň částečně sehrát, i když nám chybělo hodně zraněných hráček," poznamenal Čada, který zatím nemůže počítat se Spalovou (problémy s třísly), Bramborovou (potíže s břišními svaly), Biksadskou (zraněné rameno) a Kučerovou (Achillova šlacha).

Do přípravy se už zapojila i americká posila Ogonna Nnamaniová, která ale zatím nemá vyřízeny všechny nezbytné formality ke startu v prostějovském týmu. "Ukazuje se jako platná posila. Její síla je zejména v útoku. Máme určitě kvalitnější tým než loni," poznamenal Čada.

Reklama

Související témata: