Hlavní obsah

Pole účastníků MS basketbalistek v Česku je kompletní

PRAHA

Seznam účastníků mistrovství světa basketbalistek, které bude v příštím roce hostit Česká republika, je kompletní. Dnešním postupem do finále afrického šampionátu zkompletovaly šestnáctičlenné pole Senegal a Mali.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

České basketbalistky Jana Veselá (vpravo) a Petra Kulichová (vlevo)

Článek

Turnaj v Brně, Ostravě a Karlových Varech se uskuteční od 23. září do 3. října. Účast na něm měly bez boje jistou basketbalistky pořadatelské České republiky a Spojené státy americké jako olympijské vítězky. O dalších účastnících rozhodly výsledky letošních kontinentálních šampionátů.

Z mistrovství Evropy postoupily Francie, Rusko, Španělsko, Bělorusko a Řecko. Asii budou reprezentovat Čína, Korea a Japonsko. Americký kontinent zastupují Brazílie, Argentina a Kanada a výčet doplňují mistryně Oceánie Australanky, které budou obhajovat titul z roku 2006.

Losování do čtyř základních skupin se bude konat 24. listopadu v Karlových Varech, kde se v tamní multifunkční hale KV Areně uskuteční za rok finálová část turnaje a všechny zápasy o umístění. Základní a osmifinálové skupiny se odehrají ve vítkovické ČEZ Areně v Ostravě a v Městské hale na Vodově ulici v Brně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články