Hlavní obsah

Karviná porazila v odvetě Resitu jen o gól a v Poháru EHF končí

KARVINÁ

Házenkáři Karviné nepřešli přes druhé kolo Poháru EHF. Přestože český mistr v nedělní odvetě doma porazil rumunskou Resitu 29:28, po osmigólové prohře z prvního duelu je vyřazen. Baník sice rychle vedl 3:0, ale více mu zkušenější soupeř nepovolil a celý druhý poločas měl skóre pod kontrolou. Vítězný gól dal Zdráhala se závěrečným hvizdem.

Článek

Baník měl oslnivý nástup. Výbornou obranou a rychlými protiútoky už za čtyři minuty ukrojil z manka tři góly. Zaskočený soupeř, jehož největší hvězdu Petreu na rozehrávce domácí eliminovali osobní obranou, se zvedal pomaleji. Hodně mu však nahrály technické chyby Karviné, která několikrát zbytečně ztratila míč v postupném útoku.

Hosty nastartoval srbský dirigent Butulja. Jeho střelecké schopnosti a spolupráce s pivotem Irineskem otočily vývoj na stranu Resity. Dvacet minut hosté jen dotahovali, ale pak čtyřmi trefami v řadě obrátili stav z 8:9 na 12:9. Proti postavené rumunské obraně se domácí prosazovali lopotně. Jejich jedinou nadějí zůstaly trháky, po nichž Faith v závěru poločasu opět vyrovnal.

Takřka celý druhý poločas už se hrál podle rumunského scénáře. Baník musel spěchat, útočil na hranici rizika a soupeř bez stresu jen využíval mezery v domácí obraně. Resita vedla až o pět gólů. Nejlepší karvinský hráč Zdráhala pomohl v závěru alespoň k důstojnému rozloučení, když několikrát využil prostupnější defenzivy soupeře. Gólem v poslední sekundě zajistil domácím těsné vítězství.

"Utkání jsme dobře rozehráli, vedli jsme 3:0, ale pak jsme technickou chybou a nepřesnou střelou dovolili soupeři vrátit se do utkání. Narazili jsme na špičkový rumunský tým, který potvrdil svoji zkušenost. Ale cením si, že mužstvo bojovalo i za nepříznivého stavu a podařilo se nám alespoň zachránit čest klubu," konstatoval trenér Jozef Hanták.

Podle něj činila Karviné největší potíže souhra Butiliji s Irineskem. "Podařilo se nám sice pokrýt Petreu, kterého jsme k ničemu nepustili, ale nevyšlo nám ubránění pivota, který nám dělal problémy. Je to škoda, ale na druhou stranu je třeba vidět kvalitu soupeře. Brání se to těžko," dodal Hanták.

Odvetné utkání 2. kola Poháru EHF v házené mužů:
Baník OKD Karviná - UCM Sport Resita 29:28 (14:14)
Nejvíce branek: Zdráhala 9/1, Pavlíček a Šulc po 4, Faith 3 - Butulija 7, Irimescu 5/2, Fenici 4, Ciubotariu a Stan po 3. Rozhodčí: Bašmak, Frolov (oba Rus.). Vyloučení: 3:5. Sedmimetrové hody: 2/2 - 5/5. Diváci: 800. První zápas: 32:40, postoupila Resita.

Reklama