Hlavní obsah

Nový trenér basketbalových reprezentantek bude znám až ve středu

PRAHA

Výbor České basketbalové federace (ČBF) v pondělí vybral nového trenéra pro ženskou reprezentaci, který tým povede příští rok na domácím mistrovství světa, jeho jméno ale oficiálně zveřejní až ve středu na tiskové konferenci. Představitelé ČBF vybírali mezi českými trenéry Luborem Blažkem a Jiřím Bártou a Slovenkou Marcelou Krämerovou, ale zatím odmítli říci, kdo bude nástupce Milana Veverky.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Pod jeho vedením Češky na letošním mistrovství Evropy v Lotyšsku obsadily až desáté místo, proto se vedení federace rozhodlo pro změnu. "Výbor jednoho kandidáta už vybral, ale představený bude ve středu," řekl ČTK po jednání místopředseda ČBF Jiří Zídek. Výbor vybíral z trojice kandidátů, které mu v minulých dnech doporučilo Sdružení basketbalových trenérů.

Na dnešní jednání bylo uvaleno informační embargo, podle zákulisních informací se ale největší šance dávaly Blažkovi, trenérovi ZVVZ USK Praha, který tým z Folimanky v květnu po 14 letech přivedl k mistrovskému titulu. "Ale já zatím opravdu o ničem nevím, žádné rozhodnutí se ke mně zatím nedoneslo, takže je zbytečné cokoliv komentovat," řekl ČTK Blažek.

Blažek už s reprezentací má bohaté zkušenosti, v minulosti působil u týmu jako asistent Jana Bobrovského a byl u toho, když reprezentantky v roce 2003 na mistrovství Evropy získaly stříbro a po dvou letech šampionát dokonce vyhrály. Loni v únoru před olympiádou v Pekingu ale Blažek u týmu neskončil v dobrém, na svoji funkci rezignoval především kvůli neshodám s někdejším manažerem reprezentace Jiřím Hamzou.

Další z kandidátů na reprezentační post Bárta v minulosti trénoval Karlovy Vary a nyní působí jako hlavní trenér BA Sparta, Krämerová v české lize vedla Strakonice.

Reklama